Zobne luske pomagajo do čudovitih zob

Veliko za izgled in seveda za zdravje svojih zob storimo že sami doma, ne moremo pa pričakovati, da bomo uspeli na ta način res preprečiti vse bolezni in poškodbe. Tudi v najboljšem primeru se bomo izognili le večjim težavam, ne bomo pa povsem preprečili pojava znakov staranja in obrabe zob. Predvsem to pomeni, da se bodo zobje neizogibno razbarvali, pogosto porumenijo ali posivijo. K temu še pripomoremo z uživanjem neustrezne prehrane in z raznimi razvadami, ki zobe zelo obremenjujejo. Tako bo treba kljub dobri domači negi vsaj občasno obiskati tudi zobozdravnika, sploh če bi radi uspešno osvežili izgled vidnih zobnih ploskev. Tu so v veliko pomoč zobne luske.

Rešitve, ki jih ponuja estetsko zobozdravstvo, imajo bistveno boljši učinek, kot bi ga lahko pričakovali pri domači negi zob. Doma skrbimo za zdravje in preventivo, ne moremo pa opraviti uspešnega beljenja zob, če zobne ploskve že porumenijo. Imamo pa zato na voljo atraktivno ponudbo zobozdravnikov, ki se ukvarjajo s temi storitvami. Gotovo bomo našli kar nekaj dobrih rešitev v primeru, da želimo zobovju povrniti naravno belino – za posebej prepričljiv rezultat se priporočajo zobne luske, s katerimi takoj preuredimo videz svojih zob. Ta ponudba se je dobro razvila in luske ponuja praktično vsak estetski zobozdravnik, Ljubljana ima kar dosti izbire in tudi ugodne cene. S tem se ponujajo vrhunske rešitve tudi za tiste, ki z zobmi nimajo velikih težav, želijo le polepšati podobo svojega nasmeha.

Kako zobne luske povrnejo naravno belino zob?

Rešitve s področja estetskega zobozdravstva so zelo dobro prilagojene različnim željam in pričakovanjem, običajno lahko računamo na zelo prepričljiv končni učinek, če se odločamo za beljenje zob. Ravno zato, ker imamo visoka pričakovanja, so se razvile sodobne zobne luske – te namreč ponujajo zanesljivo beljenje s povsem prilagodljivim končnim učinkom.

Če želimo imeti čudovit nasmeh, so zobne luske vsekakor prava izbira

To dosežemo preprosto tako, da na vidne ploskve razbarvanih zob namestimo tanke keramične luske. Luske je možno izdelati v preciznih oblikah in poljubnih barvnih odtenkih, torej lahko pripravimo umetne zobne ploskve, ki prinašajo povsem naraven učinek in povrnejo izvorno belino zob. Poleg tega pa je precej enostaven in zelo zanesljiv tudi postopek namestitve. Medtem ko se za namestitev mnogih dentalnih izdelkov uporabljajo zobni vsadki ali pa moramo najti kakšno drugo možnost za zanesljivo namestitev v ustno votlino, se zobne luske pričvrstijo kar neposredno na zobno ploskev. To je zelo enostavna rešitev, ki ni invazivna in ne zahteva dolgotrajnega postopka. Treba bo le pobrusiti vrhnjo plast sklenine, da se luska lahko neopazno namesti na svoje mesto, tako dobimo povsem naraven izgled in nadvse prepričljiv končni učinek.

Kar presenetljivo je, kako posrečen videz imajo zobne luske ob strokovni izvedbi namestitve na razbarvane ali poškodovane zobe. Niti od blizu ne moremo ugotoviti, da gre za umetne zobne ploskve, zato je to izvrstna rešitev za tiste, ki želijo imeti naraven izgled belih zob.

Zobne luske in druge možnosti za beljenje zob

Med glavnimi prednostmi zobnih lusk je predvsem kombinacija enostavne namestitve in izvrstnega rezultata. Pri oblikovanju lusk imamo popolno svobodo, pripravimo jih v poljubnih naravnih odtenkih beline, ob namestitvi pa se oblikujejo tako, da se povsem zlijejo z zobnimi površinami. Rešitev je hitra in enostavna, a zelo navdušujoča s svojim končnim učinkom. Posledično je tudi precej poceni, kar je še dodaten plus.

Zobne luske so zelo enostavne in praktične za beljenje zob

Seveda pa zobne luske niso edina opcija, ki jo lahko ponudbi zobozdravnik. Ljubljana ima pestro ponudbo na področju estetskega zobozdravstva, našli bomo še druge storitve, ki so lahko zelo prepričljive. Nekaj možnosti nam na tem področju nenazadnje ponuja že zobna protetika, med estetskimi storitvami pa izstopajo predvsem različni postopki beljenja zob. Imamo pa kar nekaj različnih tehnik, ki lahko ponudijo dober učinek, odvisno od primera. Cena ni bistveno višja kot pri zobnih luskah, postopki pa so pogosto nekoliko bolj prijazni, saj ni treba brusiti zobnih površin. Res pa je, da beljenje ni tako celovito, prav tako ne moremo zakriti kakšnih poškodb in nepravilnosti.

Zobne luske v primeru poškodb in bolezni

Ena izmed prednosti zobnih lusk je namreč tudi to, da povsem prekrijejo zobne ploskve in skrijejo morebitne poškodbe in nepravilnosti. Uporabljajo se tudi za postopke, pri katerih nam pomaga zobna protetika, dober učinek pa imajo še pri zakrivanju nepravilnega položaja zob, za kar bi sicer potrebovali zobni aparat.

Tako imajo zobne luske lahko zelo prepričljive učinke v mnogih primerih. Uporabljajo se celo takrat, ko želimo nadomestiti izpadle ali poškodovane zobe, tudi v kombinaciji s protetičnimi nadomestki, ki jih nosijo zobni vsadki. Luske so namreč zelo prilagodljive, pripravimo jih za vsak zob posebej, tako nam vedno omogočajo, da oblikujemo prave rešitve za vsakega pacienta. 

Najbolje se luske v takšnih situacijah obnesejo v primeru, da imamo kakšne manjše poškodbe ali nepravilnosti, ki jih lahko na ta način enostavno zakrijemo. Pomagajo tudi pri prekrivanju razmika med zobmi, kar je tudi nadvse dobrodošlo. Ob vsem tem pa zobne luske še vedno učinkovito polepšajo izgled zobovja in navdušijo z brezhibnim končnim rezultatom.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.