Trajne rešitve vaših zob!

Pogosto je možno dentalne probleme rešiti trajno, tako da ne bomo pričakovali ponavljanja težav ali pa novih problemov. To omogočajo predvsem sodobni ortodontski in protetični izdelki, seveda v kombinaciji s storitvami usposobljenih strokovnjakov. Pravo rešitev torej najdemo pri zobozdravniku, ki se spozna na takšne posege in lahko ponudi tudi nadstandardne izdelke.

Zakaj so zobni implantati rešitev št.1 ?

Ena izmed zelo pomembnih inovacij za sodobno zobozdravstvo je zobni implantat, ki omogoča enostavno in trajno namestitev raznih protetičnih izdelkov. Gre za zobne vsadke, ki se namestijo v čeljust in ponujajo zelo zanesljivo mesto za namestitev protetičnih izdelkov, ki nadomeščajo manjkajoče zobe.

Zobni implantat je zelo zanesljiv in ima izjemno dolgo življenjsko dobo, predvsem pa v tem času ne gre pričakovati kakšnih problemov. Vsadki so izdelani iz inertnih materialov, običajno iz skrbno pripravljenih kovinskih zlitin, ki ne reagirajo s tkivi, s katerimi so v stiku. Tako bo zobni implantat skozi čas odlično opravljal svoje delo, ne da bi prišlo do kakšnih nepredvidenih reakcij. Seveda je končni učinek odvisen od tega, kakšni protetični izdelki se uporabijo v kombinaciji z zobnimi vsadki, a če je implantat dober, bodo možnosti za uspeh izvrstne.

Na voljo imamo tudi zelo učinkovite ortodontske izdelke in storitve. Za mnoge težave bo še vedno najboljša izbira fiksni zobni aparat, a ti izdelki so danes veliko bolj dovršeni, kot so bili v preteklosti. Fiksni zobni aparat je izvrstna rešitev za nepravilno urejeno zobovje, ki zaradi rasti ali drugih dejavnikov ne sledi pravilni liniji. Za razne manjše nepravilnosti lahko uporabimo tudi snemni aparat, posebej priljubljeni so nevidni zobni aparati, ki so diskretni in hkrati zelo uspešni pri svojem delu. Tudi fiksni zobni aparat je lahko neviden, saj poznamo bele in prozorne zvezdice. V vsakem primeru pa je glavna naloga aparata predvsem učinkovitost, s tem pa se bržkone proslavijo vse rešitve izkušenih ortodontov.

Implantat nam omogoča, da se s svojimi novimi umetnimi zobmi počutimo enako dobro, kot če bi imeli svoje naravne zobe. Ko enkrat izgubimo naravne zobe se počutimo zanemarjene in stare. Nekaterim zobje na starost izpadejo kljub vestnemu čiščenju in redni higieni. Vsi zobje enostavno niso enako dobri močni, da bi nam služili celo življenje. Če se nam tako po dolgih letih uporabe svojih zob zgodi, da nam odpadejo, se nam podere svet.

implantat

Zobni implantat se ponaša z vrsto prednostmi

Pri težavah z zobmi si lahko pomagamo na najrazličnejše načine. Vsekakor pa je najboljša rešitev ta, da si poiščemo dobrega zobozdravnika. Ta nam bo pomagal na najučinkovitejši način, tudi pri najtežjih zadevah, kot je na primer izguba zoba ali več zob hkrati.

Zobni implantat je v primeru izgube zoba odlična rešitev, saj nadomešča korenino pravega zoba. In ravno zato mora biti tako sredstvo narejeno le iz najboljšega materiala.

Zobni implantat se v ustno votlino vstavi po posebnem postopku, ki pa ne traja dolgo in je povsem neboleč. Pred tem pa mora vsak pacient ustrezati določenim pogojem, da sploh ustreza takemu posegu.

Po posegu vsak pacient dobi posebna navodila, kako naj bi ustrezno skrbel za nego zob po posegu z zobnim implantatom. Če za nego zob dosledno in dobro poskrbite, ima zobni implantat lahko zelo dolgo življenjsko dobo.

Za ceno zobnega implantata in druge podrobnejše informacije se lahko pozanimate na spletni strani podjetja, ki se ukvarja s storitvami zobozdravstva. Če se boste na storitve naročali preko spleta, boste ugotovili, da so cene ugodnejše kot kjer koli drugje na trgu.

Zobni aparati nam lahko povečajo čeljust

Zobni aparati so pomembni iz različnih vidikov. Čeprav je njihov osnovni namen ta, da nam poravnajo zobe, je dobro vedeti, da jih lahko uporabimo tudi če imamo premajhno čeljust in jo moramo malce zvečati, da bodo vsi zobje lahko lepo in kvalitetno zrastli.

Zobni aparati odločno vplivajo tudi na zdravje naših zob. Zobje, ki nepravilno rastejo in se nepravilno razvijajo, dolgoročno gledano ne bodo zmogli opravljati vseh pomembnih funkcij žvečenja hrane. Če si želimo imeti zdrave zobe, se moramo v dobi odraščanja odpraviti k ortodontu in poskrbeti, da dobimo zobni aparat.

Zobni aparati nas tako lahko ubranijo pred raznimi zobnimi težavami, ki so povezane z nepravilno rastjo zob.

Sodobna tehnologija je posegla tudi na področje zobozdravstva, natančneje je na trg prinesla številne naprave in pripomočke, ki so izjemno koristni za zdravje in videz naših zob. Pri tem imajo pomembno vlogo tudi zobni aparati.

Nevidni zobni aparati se v grobem delijo na snemljive in fiksne oziroma nesnemljive. Obe vrsti imata prednosti, ortodont pa določi, katera vrste zobnega aparata je primernejša za nas.

Nevidni zobni aparati, ki jih lahko najdemo na trgu, se med seboj razlikujejo tudi glede na ceno. Sodobni zobni aparati, kot je na primer nevidni zobni aparat invisalign, je nekoliko dražji, je pa res, da se ponaša z nešteto prednosti pred ostalimi vrstami.

Če se boste na nevidni zobni aparat naročili preko spleta, ga boste lahko dobili po veliko ugodnejši ceni.

Nevidni zobni aparat

Marsikateri odrasel človek si želi, da bi lahko bili samozavestni in zadovoljni s svojim nasmehom, vendar se to preprosto ne zgodi, saj niso imeli priložnosti, da bi v otroštvu oziroma mladostniških letih imeli dostop do zobozdravnika oziroma ortodonta, ki bi se pri njih odločil za namestitev fiksnega zobnega aparata. Najpogosteje se kasneje ti odrasli, če vseeno niso zadovoljni s svojim izgledom, odločijo za to, da investirajo v invisalign. To je inovativen zobni aparat, ki je popolnoma neviden, kot namiguje že samo ime invisalign. Deluje tako, da skozi več tednov počasi menjate posamične snemne aparate in s tem skozi čas invisalign uspe popolnoma preoblikovati vaš ugriz in s tem učinkovito zaključiti proces zdravljenja vašega zobovja. Seveda pa je invisalign nekaj, česar ne krije zdravstveno zavarovanje, vendar če to vidimo kot investicijo v svoje zdravje in dobrobit, potem lahko tudi strošek, ki ga prinese invisalign dobro upravičimo.

nevidni zobni aparat

Kaj je all on 4 metoda?

Veliko tistih, ki dobijo popolno protezo sprva niso popolnoma samozavestni, pa naj bo to zaradi tega, ker proteze pogosto lahko preprosto odpadejo, ali pa se za njih zatakne hrana. Najbolj elegantna rešitev je all on 4 ki je način fiksnega montiranja proteze na 4 implantate ali zobne vsadke, na katere pa ne namestijo posameznega zoba, ampak kar celotno protezo, oziroma vsaj zgornji, oziroma spodnji del. Ker se all on 4 namesti tako, da se protetika pritrdi na čeljust ste lahko zelo samozavestni pri tem, da proteza ne more kar tako izpasti, prav tako pa je all on 4 enostaven sistem za vzdrževanje in ohranjanje primerne ustne higiene. V primeru, da s čem niste zadovoljni ali je potrebna menjava protetike to možnost sistem all on 4 dopušča, vseeno pa je to precej trajna odločitev, saj se gre za kirurško namestitev protetike v ustno votlino.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.