Strokovnjaki za poslovne računalniške sisteme

Računalniki so v veliki meri prevzeli dolgočasna vsakdanja opravila, pa tudi zahtevno delo pri upravljanju poslovanja podjetja oziroma pri opravljanju osnovnih dejavnosti v mnogih panogah. Da bi lahko digitalno pomoč kar najbolje izkoristili, pa moramo dobro poznati razpoložljive rešitve, prav tako jih moramo znati vključiti v vsakdanje delovne procese.

Ne gre nujno le za uporabo programske opreme in konkretnih rešitev. Najprej bo treba namreč prevzeti samo miselnost, ki omogoča najboljši izkoristek takšnih rešitev. Pri tem lahko pomaga ITIL, zbirka načel, ki usmerjajo preudarno poslovanje na področju informatike. Pri delu z informacijskimi sistemi imamo na voljo obilico dobrih primerov in zgledov, tako da je ITIL še kako uporaben. Ponuja namreč urejeno knjižnico znanja in napotkov, kar lahko izkoristimo za uspešno vključevanje programskih rešitev v delovne procese svojega podjetja. ITIL ponuja uporabne napotke tudi tistim, ki sicer ne delujejo v panogi informatike, saj je možno načela posplošiti in uporabiti tudi pri drugih dejavnostih. Vsekakor se splača ITIL poznati in upoštevati, saj lahko ta načela pomagajo do boljšega izkoristka poslovnih računalniških sistemov.

Kaj pa, če bi radi konkretno zagrizli v delo z uporabo dejanskih računalniških sistemov? Pri tem pridejo v poštev različna programska okolja, ki ponujajo veliko svobode pri oblikovanju in izvedbi različnih rešitev. Ogromno možnosti najdemo na primer v Microsoftovem okolju Azure, ki je kot nalašč za uporabnike, ki so že vešči priprave lastnih rešitev za pomoč pri raznih delovnih procesih. Azure ponuja idealno okolje za razvoj, testiranje in uporabo programskih rešitev, ki poenostavijo, pohitrijo in izboljšajo vsakdanje delo ali kakšne specifične delovne naloge. Podpira široko zbirko programskih jezikov, ponuja tudi vgrajene storitve in orodja, tudi programske rešitve iz drugih virov. Microsoft Azure ne postavlja posebnih omejitev in omogoča razvoj zelo uporabnih programskih rešitev, seveda pa je primeren predvsem za zahtevnejše uporabnike – strokovnjaki bodo v tem okolju zelo dobro delovali.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.