Stolčki za hranjenje – kako izbrati pravega

Izbira in nakup stolčka za hranjenje nista prav nič manj pomembna od izbire druge osnovne otroške opreme. Zavedati se morate, da se stolčki za hranjenje uporabljajo več let zapored; celo dlje kot pa na primer otroški voziček. V stolčku se bo vaš otrok naučil, kako se pravilno drži žlica in ostali pribor. V njem bo presedel uro in celo več na dan. To je odvisno predvsem od tega, kako z velikim veseljem bo jedel.
Prvi dejavnik, ki ga morate pri takšni opremi upoštevati, je otrokova starost. Po mnenju strokovnjakov je najbolje, da otrok najprej prične jesti v maminem naročju. Dejstvo je, da se mu pri prvih žličkah lahko hitro zaleti, vi pa boste zato lahko hitreje reagirali. Nekoliko kasneje pa vsekakor v poštev pride primerno izbran stolček za hranjenje.

Nakup stolčka za mlajše otroke

Stolčki za hranjenje so namenjeni tako mlajšim kot tudi nekoliko starejšim malčkom. Za mlajše je veliko bolj smiselno izbrati stolček, ki ima nastavljiv naklon. Otrok, ki že sedi samostojno, pa lahko uporablja stolček, ki ima fiksno naslonjalo. V manjših stanovanjih takšen kos opreme predstavlja kar precej velik element. To spoznate šele, ko stolček v takšno stanovanje dejansko postavite. Tudi zato morate pri izbiri biti še toliko previdnejši, da se ne uštejete pri sami velikosti.

Še zdaleč ni nujno, da so stolčki za hranjenje zložljivi in da vsebujejo cel kup morda nepotrebnih dodatkov. Najbolje je, da zavzame podobno površino, kot jo zavzame klasičen kuhinjski stol. Sicer pa je to večji kos pohištva, ki ima praviloma spodaj pod nogami prostor, da lahko na primer parkiramo otroški avto poganjalec.

Pladenj je na stolčku za hranjenje skorajda obvezen

V resnici si verjetno ne morete zamisliti stolčkov za hranjenje, ki bi bili brez pladnja. To je skoraj nujen del tovrstne opreme. Vsekakor pa mora bi pladenj dovolj velik za krožnik pa tudi za kakšno igračko, ki ima vakuumski nastavek. Velikosti otroka lažje prilagodimo pomični pladenj. Na takšen način prav tako zagotovimo veliko boljšo varnost in ne nazadnje precej manj madežev na oblačilih malčka.
Stolčki za hranjenje se praviloma uporabljajo nekje do tretjega leta otrokove starosti. Izbrani stolček mora z otrokom rasti. Poskrbite, da izberete takšnega, ki omogoča prilagoditev stopnic za otrokove nogice.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.