Sodobni pisarniški in konferenčni stoli

Katere so značilnosti sodobne pisarne v primerjavi z delovnimi prostori preteklosti? Največja razlika je gotovo v opremi, ki je dandanes veliko bolje prilagojena svoji vlogi. Najbolj se to vidi pri stolih, ki so zelo premišljeno oblikovani in kvalitetno izdelani. Tudi osem ur uporabe ne bo v veliko obremenitev za telo ali za stol, oprema pa skozi dolga leta uporabe vedno znova ponuja najboljšo možno izkušnjo. V pisarni se uporabljajo pisarniški in konferenčni stoli, omeniti pa gre še drugo opremo, ki je nujna v sodobnem delovnem okolju.

Nekateri stoli dopuščajo povsem svobodno izbiro. Konferenčni stoli so recimo lahko nekoliko bolj estetsko oblikovani ali pa z njimi ciljamo na druge učinke, ni treba vseh lastnost podrediti udobnemu dolgotrajnemu sedenju, saj ne bodo tako pogosto v uporabi po več ur skupaj. Drugače je pri običajnih pisarniških stolih, ki jih večinoma uporabljamo pri delu. Ti morajo biti dobro pripravljeni na dolgotrajno sedenje in ne dopuščajo velikih kompromisov pri izbiri. V vsakem primeru pride v poštev predvsem ergonomski stol, a včasih imamo veliko izbire in kar nekaj svobode, včasih pa je bolje, da se odločamo na podlagi točno določenih zahtev v dani situaciji.

Vsestransko uporabni konferenčni stoli

Konferenčni stoli v sodobnih pisarnah so zelo dober primer vsestranskega pohištva, ki se v praksi odlično obnese. Res pa je, da jih le redko lahko zares izkoristimo v različnih vlogah. Običajno so postavljeni v sejni sobi ob veliki mizi, lahko pa tudi za različnimi mizami v kakšnih predavalnicah in podobnih prostorih. Seveda morajo ponujati prijetno mesto za sedenje, jih pa ne uporabljamo tako redno in dolgo kot pisarniške stole. Posledično so konferenčni stoli lahko nekoliko bolj domiselno oblikovani in izpostavljajo druge prioritete, čeprav je njihova primarna naloga še vedno zagotavljanje udobja.

Pri raznih dogodkih, pri katerih se uporabljajo konferenčni stoli, moramo zagotoviti prijetno sedenje, običajno za vsaj nekaj ur hkrati. To pomeni, da pridejo še vedno v poštev kakovostni in udobni stoli, ki jih lahko s pridom izkoristimo v tej vlogi. A hkrati moramo misliti na druge aktivnosti, ki jih opravljamo v sejni sobi, torej tak stol ne sme motiti dela za mizo. Nekateri stoli so zelo dobro prilagojeni tej vlogi in zagotavljajo odličen rezultat, kaj lahko pa se zgodi, da bodo kakšni nepotrebni elementi tudi v napoto. Konferenčni stoli naj bodo udobni, a tudi elegantni, morda celo minimalistični. Dobro se morajo kombinirati z mizo, pomislimo tudi na to, da jih bomo lahko enostavno pospravili na svoje mesto, ko sejna soba ne bo v uporabi.

Posrečeni konferenčni stoli lahko lepo popestrijo delovno okolje

Vse to so ključne odlike konferenčnih stolov. Na voljo je izjemno široka ponudba, v kateri najdemo raznovrstne stole. Izbira bo morda kar zahtevna, gotovo pa bo moč najti idealno rešitev, če upoštevamo omenjene prioritete.

Pisarniški in konferenčni stoli

Večino dela v pisarni opravljajo pisarniški stoli, ki so bolje prilagojeni dolgotrajnemu sedenju. Večurno sedenje ni posebej prijazno do človeškega telesa in hitro se pojavi nelagodje, kateremu sledijo bolečine. Na dolgi rok lahko pričakujemo tudi resne posledice za zdravje in počutje, kar se navsezadnje odraža tudi v storilnosti na delovnem mestu. Splača se torej izbrati ergonomski stol, ki bo ustrezno podpiral telo in spodbujal zdravo držo pri sedenju.

Še vedno ne moremo pričakovati, da bomo lahko po osem ur na dan sedeli za mizo brez kakršnih koli posledic na dolgi rok. Oprema pisarne ima pomembno nalogo pri zagotavljanju ugodnih pogojev za delo, a ne more povsem odpraviti nekaterih tveganj, zato moramo lastnosti opreme dopolniti z ukrepi za zdravo življenje na delovnem mestu. Predvsem ni priporočljivo stalno sedeti, vsaj enkrat na uro se malo raztegnemo in razgibamo, pametno je narediti tudi kak daljši odmor za telovadbo. Če je možno, lahko delamo stoje ali si domislimo kakšno drugo rešitev, ki pri delu razbremenjuje telo. Še vedno nam lahko omejitve in možnosti postavlja oprema pisarne, a običajno lahko najdemo nekatere zelo posrečene opcije. Funkcionalnosti stola lahko recimo nadomesti telovadna žoga, ki spodbuja aktivno sedenje, z vidika zdravja in ergonomije je za nekatere uporabnike morda to bolj ustrezna izbira kot običajni pisarniški stoli.

Kakovostni pisarniški in konferenčni stoli olajšajo dolgotrajno sedenje

Konferenčni stoli za nakup

Seveda pa se pri izbiri stolov ne osredotočamo le na njene funkcionalne lastnosti, tudi nimamo v mislih le vizualnega izgleda te opreme. Pri nakupu smo pogosto bolj pozorni na to, da najdemo ugodne cene in dobre ponudbe.

Pisarniški in konferenčni stoli se uvrščajo med nepogrešljivo opremo, ki nam omogoča uspešno delo, zato na tem področju ne smemo sklepati kompromisov. Odločimo se za kakovostne stole, ki odlično opravijo svoje delo, ceno pa upoštevamo le toliko, da ne presežemo zastavljenih omejitev. V kakovostne stole se splača investirati, saj gre za opremo, ki jo redno uporabljamo in ima velik vpliv na naše zdravje in počutje. Tako je tudi višja cena lahko upravičena. Posebej dobre ponudbe lahko najdemo pri trgovcih, ki imajo ugodne cene za večja naročila, sploh če nas zanimajo konferenčni stoli in drugi izdelki, ki jih pogosto naročamo tudi v večjem številu.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.