Različni ponudniki zavarovanj – kako se odločiti?

Zelo pomembno je, da imamo dobro zdravstveno zavarovanje. Zato se odločamo za različne vrste zavarovanj, čeprav že imamo osnovno zdravstveno zavarovanje. 

Izbiramo še med dopolnilnim in različnimi dodatnimi zavarovanji glede na to, kakšno kritje želimo imeti. Včasih bo izbira precej enostavna, včasih pa bo treba v odločitev vložiti bistveno več truda in časa. Kako se torej odločiti za najboljše zavarovanje?

Najmanj preglavic povzroča osnovno zdravstveno zavarovanje

Najprej je treba vedeti, kakšna zavarovanja so sploh na voljo in kaj lahko od njih pričakujemo. Najmanj težav predstavlja osnovno zdravstveno zavarovanje, ki je pri nas obvezno, zato se ne moremo kaj dosti odločati. 

Vsak mora imeti osnovno zavarovanje, pri tem imamo morda nekaj razlik le v tem, kako se obvezno zavarovanje financira. Tudi tu po navadi nimamo opravka z zahtevnimi odločitvami. 

Za mlade se zavarovanje financira po starših, odraslim pa prispevke pogosto krijejo delodajalci pri redni zaposlitvi. V nekaterih primerih moramo prispevke plačevati sami ali pa smo deležni kakšnih olajšav. 

Nekaj razmisleka bo treba vložiti v osnovno zdravstveno zavarovanje morda v primeru, da imamo možnost koristiti različne načine plačevanja prispevkov, to recimo velja za tiste, ki so samostojni podjetniki in hkrati redno zaposleni, morda imajo status kmetovalca ali kakšne druge posebne statuse, ki so relevantni za plačevanje prispevkov za zavarovanje.

Čeprav imamo osnovno zdravstveno zavarovanje vsi, se torej srečujemo z različnimi načini financiranja, tudi z različnimi stroški. A to je običajno najmanjši problem na področju zavarovanj. 

Za osnovno zavarovanje skrbi ZZZS, medtem ko imamo za dopolnilno in dodatno zavarovanje na voljo ponudbo posameznih zavarovalnic. V praksi to pomeni, da nam osnovno zdravstveno zavarovanje verjetno ne bo povzročalo velikih preglavic, več dela bo z izbiro drugih zavarovanj. 

osnovno zdravstveno zavarovanje

V iskanju te ponudbe bo treba pobrskati po možnostih, ki jih odpirajo posamezne zavarovalnice, povsem možno je, da se bodo tu pojavljale tudi večje razlike. Na srečo lahko računamo na to, da bomo imeli dobro kritje že z osnovnim zavarovanjem, ki vključuje nujno reševanje in zdravljenje. 

A tudi dodatno kritje je lahko izredno pomembno, zato ne moremo sklepati kakšnih velikih kompromisov.

Mnogi se odločajo za Triglav dodatno zavarovanje

Če se osredotočimo na ponudbo dodatnih zavarovanj, bomo našli zelo atraktivne možnosti predvsem pri večjih zavarovalnicah. Te pripravljajo zanimiv nabor paketov za tiste, ki se zanimajo za razširjeno kritje. 

Tu imamo celo vrsto različnih možnosti. Gotovo bo zanimivo Triglav dodatno zavarovanje, ki je prepričljiva izbira za mnoge zavarovance, ki želijo imeti dodatno kritje. 

Dodatno zdravstveno zavarovanje izberemo v primeru, da ne želimo tvegati le z osnovnim zavarovanjem. Osnovno zavarovanje nudi kritje za nujne storitve reševanja in zdravljenja, ne moremo pa pričakovati res celovite oskrbe. 

V tem oziru nam Triglav dodatno zavarovanje nudi bistveno več, dobili bomo širše kritje, ki dejansko vključuje še mnoge koristne storitve zdravstvenega sistema. To ponudbo se vsekakor splača izkoristiti, kar bo takoj jasno, če spoznamo razlike med posameznimi vrstami zavarovanj, prepoznamo pa tudi prednosti, ki jih ima Triglav dodatno zavarovanje. 

Več o tem si lahko preberemo na https://dopolnilno-zavarovanje.si/triglav/, kjer so predstavljene ponudbe različnih zavarovalnic. V vsakem primeru lahko pričakujemo, da bo dodatno zavarovanje izredno koristno pri uporabi storitev v zdravstvenem sistemu. 

Ne bomo se srečevali z omejitvami in visokimi cenami, izkoristimo lahko tudi nadstandard storitev in izdelkov. 

Nekatere prednosti imajo dodatna zavarovanja vseh zavarovalnic, določene odlike pa ima tudi Triglav dodatno zavarovanje, saj izvirajo iz prednosti same zavarovalnice. Računamo na to, da bomo dobili zelo ugodno ponudbo, še posebej v kombinaciji z drugimi zavarovanji. 

Pogosto se Triglav dodatno zavarovanje kombinira z drugimi paketi, ki jih ima ta zavarovalnica, recimo z zavarovanjem avta ali doma. Z zdravstvenimi zavarovanji so povezana tudi nezgodna in življenjska zavarovanja, seveda pa se Triglav dodatno zavarovanje pogosto povezuje še z dopolnilnim zavarovanjem. 

Tudi ponudbo na tem področju se splača poznati, saj lahko tako izkoristimo zelo ugodne pakete.

Dopolnilno zavarovanje ima prioriteto pred dodatnim

Pri izbiri med osnovnim dodatnim in dopolnilnim zdravstvenim zavarovanjem lahko pride do velike zmede, sploh če se moramo sami odločati med različnimi vrstami zavarovanj v ponudbi večjih zavarovalnic. 

Na istem mestu lahko dobimo zelo širok nabor različnih možnosti, tako da se bo treba posvetiti razlikam. Predvsem moramo upoštevati svoje potrebe, da lahko izberemo zavarovanje, ki nam najbolj ustreza.

Načeloma pa za dopolnilno zavarovanje velja, da se priporoča prav vsakomur. To je namreč zavarovanje, ki dopolnjuje kritje osnovnega zavarovanja. 

dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Čeprav že osnovno zavarovanje krije nujne storitve reševanja in zdravljenja, te storitve niso vedno krite v celoti in hitro se lahko zgodi, da bodo nastali nepričakovani stroški. Tega si gotovo ne želimo, saj se že tako srečujemo z mnogimi nevšečnostmi, če smo se znašli v situaciji, ki zahteva reševanje in zdravljenje. 

Stroškom se želimo izogniti, pri čemer nam pomaga dopolnilno zavarovanje. Podrobnosti o teh zavarovanjih si lahko ogledamo na dopolnilno-zavarovanje.si, načeloma pa velja, da dobimo popolno kritje za vse storitve, ki so vključene v osnovno zavarovanje. 

Tako nam dopolnilno zavarovanje ne daje dodatnega kritja, temveč je namenjeno temu, da nimamo dodatnih stroškov. Gre torej za zelo priporočljivo izbiro, saj preprečuje nastanek stroškov pri storitvah, ki jih pogosto potrebujemo, če se nam kaj zgodi.

Poleg tega bo nekoliko lažje izbrati pravo zavarovanje. Dopolnilno zavarovanje ima vedno isti namen in med različnimi zavarovalnicami ni kakšnih velikih razlik. Tudi stroški so enaki, zato ne moremo veliko zgrešiti, če izkoristimo ponudbo pri ugledni zavarovalnici, ki ji lahko zaupamo.

Vseeno pa se lahko pojavijo nekatere razlike, če upoštevamo še vse drugo, kar nam zavarovalnice nudijo. Nenazadnje se le redko odločamo za zavarovalnico zato, ker ima dobro dopolnilno zavarovanje, prepričajo nas druge prednosti. Še posebej to velja za zavarovance, ki se zanimajo za večje pakete in dodatno kritje.

Za koga bo najboljše Generali dodatno zavarovanje?

Med uglednimi zavarovalnicami, ki poslujejo tudi pri nas, gre gotovo omeniti še zavarovalnico Generali. Ta ima nadvse prepričljivo ponudbo, nenazadnje gre za eno izmed največjih zavarovalnic v svetovnem merilu. 

Na slovenskem trgu je Generali dodatno zavarovanje naslednik zavarovanj zavarovalnice Adriatic Slovenica, torej ima dolgo tradicijo in veliko zaupanja. Vsekakor gre za zavarovalnico, pri kateri lahko vedno računamo na odlično izkušnjo. Predvsem s ponudbo dodatnih zavarovanj se Generali najbolj izkaže.

Pogosto se osredotočamo na dodatno zdravstveno zavarovanje, s katerim nadgradimo osnovno in dopolnilno zavarovanje. Pri tem nam Generali dodatno zavarovanje ponuja dodatne storitve, recimo obravnavo pri specialistih, možnost hitrega posveta z zdravnikom, krajše čakalne vrste in druge ugodnosti. 

Vse to je že zelo dobrodošlo, če koristimo storitve zdravstvenega sistema, saj bomo nadstandard gotovo dobro izkoristili. Predvsem pa lahko pričakujemo, da bomo lahko koristili dodatne storitve in bomo imeli na voljo tudi naprednejše medicinske izdelke. 

dodatno-zavarovanje-generali

Dodatno zavarovanje je izredno koristno v primeru, da imamo večje zdravstvene težave in potrebujemo celovito oskrbo, pri teh storitvah bi sicer nastali ogromni stroški. Če izberemo Generali dodatno zavarovanje, se zanašamo na ugledno zavarovalnico, ki nas lahko pri koriščenju teh storitev močno razbremeni. 

Namesto nas prevzamejo stroške, pa tudi razne obveznosti, ki nam jih nalaga birokracija v zdravstvenem sistemu.

Ravno v tem se pokažejo razlike med zavarovalnicami. Čeprav so si paketi zavarovanj lahko precej podobni, včasih so pravzaprav celo enaki, ponuja vsaka zavarovalnica nekoliko drugačno izkušnjo. Ko želimo dejansko izkoristiti vse, kar nam ponujajo izbrana zavarovanja, je zelo pomembno, da se na zavarovalnico lahko povsem zanesemo. 

Zavarovalnica, ki namesto nas opravi večino dela, bo veliko boljša izbira od tiste, pri kateri bomo morali še vedno sami iskati rešitve v primeru, da naletimo na omejitve in stroške pri zdravljenju.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.