Računalnik za optimalno storilnost na poti

Namizni računalniki v mnogih situacijah postavljajo preveč omejitev – predvsem seveda to, da jih ne moremo vzeti s seboj. Uporabniki, ki želijo delo učinkovito nadaljevati na drugih lokacijah ali celo na poti, bodo namesto tega izbrali prenosni računalnik, zelo priljubljene pa postajajo tudi tablice, ki že zmorejo praktično vse, kar ponujajo prenosniki.

Z vidika same mobilnosti je tablični računalnik gotovo boljša izbira. Gre za elegantne, kompaktne in lahke naprave, ki jih brez težav uporabljamo v praktično vsaki situaciji. Če gre torej za kakšno dinamično delo ali pa pogosta krajša potovanja, je tablica verjetno najboljša rešitev. Alternativo predstavljajo kompaktni prenosniki, ki dodajajo nekaj več funkcionalnosti in žrtvujejo le malenkost mobilnosti.

Ima pa prenosni računalnik prednost pri funkcionalnosti nasploh. Čeprav so tudi tablice opremljene z operacijskim sistemom Windows in na področju programske opreme omogočajo praktično enaka opravila, pa so prenosniki z večjim zaslonom in fizično tipkovnico pogosto v odločilni prednosti. Poleg tega gre opozoriti še na razširljivost – prenosni računalnik ima običajno vsaj nekaj USB vhodov, lahko ga povežemo na zunanji monitor ali projektor, velik plus za uporabnike na poti pa je modul za povezavo z mobilnim omrežjem, ki omogoča enostaven dostop do interneta. Tablični računalnik ne nudi toliko svobode pri teh funkcionalnostih, zato za zahtevnejše uporabnike ne pride v poštev.

Še ena pomembna lastnost računalnika, ki se bo uporabljal na poti, je vzdržljivost. Prenosni ali tablični računalnik je na poti izpostavljen raznim nevarnostim, predvsem seveda padcem in udarcem, zato mora biti na to dobro pripravljen. Nizkocenovni izdelki se na tem področju nikakor ne izkažejo, saj je lahko usoden že en sam padec. Gotovo pa je na to dobro misliti že pri izbiri računalnika, ne šele potem, ko se kakšna nezgoda tudi dejansko pripeti. Enako velja za možnost kraje in druge nevšečnosti, ki se lahko zgodijo.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.