Projektor v vaši pisarni je obvezen

Za poslovno rabo imamo na voljo zanimiv nabor opreme, ki je včasih zelo dobrodošla, kaj lahko pa se izkaže tudi za povsem nujno. Veliko je sicer odvisno od tega, s kakšnim delom se ukvarjamo in kakšne zahteve imamo. Če gre za delo v pisarni in v podobno urejenih poslovnih prostorih, je zelo verjetno, da bomo lahko dobro izkoristili tudi projektor. Ta nam namreč daje mnoge možnosti za uspešno predstavitev informacij, ki jih moramo prikazati sodelavcem, partnerjem, strankam in drugim navzočim.

Jasno je, da bomo potrebovali dober projektor. Tu pa lahko naletimo tudi na kakšno zagato, saj je treba projektor najprej izbrati. Te naprave se med seboj lahko precej razlikujejo, težko ugotovimo, katera bo prava za poslovno rabo. Potrebujemo projektor za pisarno, ki bo dobro ugodil našim pričakovanjem in zahtevam. Pogosto imamo v mislih tudi kakšne posebne zahteve, ki ne dopuščajo velikih kompromisov.

Žarnice za projektor in sodobne alternative

Pri izbiri projektorja bomo takoj naleteli na pomembno vprašanje – ali se odločiti za starejše modele, ki potrebujejo žarnice za projektor, ali pa izbrati kak novejši model, ki ima drugačno tehnologijo. Še vedno sta priljubljeni obe opciji, zato je ponudba precej pestra. Nemogoče je podati točen odgovor na vprašanje, katera izbira je prava.

Načeloma so žarnice za projektor dodatna sitnost, saj je treba zanje dobro skrbeti. Predvsem jih moramo menjati, kar pomeni dodatne stroške, sploh v pisarnah, kjer se projektor redno uporablja. Poleg tega so žarnice za projektor tudi bolj potratne, projektor se pregreva in je glasnejši. Prednost pa je ta, da so projektorji na žarnice cenejši, ponudba je tu lahko veliko bolj atraktivna. Tako pogosto najdemo kompromis in se odločimo za tak projektor, s katerim bomo povsem zadovoljni.

Novejši modeli so dražji, a zahtevnim uporabnikom ponujajo boljšo izkušnjo. Priporočljivi so za tiste, ki nameravajo projektor redno uporabljati in imajo višja pričakovanja pri delovanju in življenjski dobi naprave. Dobre žarnice za projektor sicer zdržijo več tisoč ur, a v primerjavi z LED projektorji ne nudijo niti približno toliko, kot sodobne alternative.

projektor-naslovna

Projektorje dopolnjujejo projekcijska platna in druga oprema

Ne smemo pozabiti na dodatno opremo. Pri izbiri projektorja se pogosto osredotočimo na lastnosti same naprave, tu imamo morda tudi nekaj več težav, zato je včasih precej razumljivo, da ostalo opremo nekoliko zanemarimo. A če vemo, kako pomembno vlogo imajo projekcijska platna, bomo nekaj pozornosti gotovo namenili tudi tej opremi.

Predvsem v pisarni so projekcijska platna naravnost nepogrešljiva. Tu namreč potrebujemo fleksibilno površino za brezhibno prikazovanje slike. V nekaterih pisarnah imamo precej slabe svetlobne pogoje in prostorov ne moremo povsem zatemniti, to je izziv za projektor. Kvalitetna projekcijska platna izboljšajo sliko in nadgradijo učinek projektorja, tako da tudi s slabšim projektorjem dosežemo na optimalni podlagi dobro sliko. Predvsem pa nam projekcijska platna omogočajo, da kjerkoli in kadarkoli pripravimo uspešno projekcijo. Za ta namen potrebujemo stojalo za projekcijsko platno, tako lahko platno res prilagodimo vsaki situaciji.

Projekcijska platna so na voljo v različnih izvedbah

Ker ima platno tako pomembno vlogo, ga moramo kar se da dobro izkoristiti. To pomeni, da mora biti platno optimalno nameščeno. Poznamo več izvedb, ki nam pri tem pomagajo. Pogosto so projekcijska platna postavljena na stojalo, ki je premično in nam omogoča fleksibilno postavitev v vsakem prostoru. Tudi projektor lahko vzamemo s seboj in projekcijo izvedemo v različnih okoljih.

V pisarnah je pogosto bolje namestiti fiksno platno, ki je pospravljeno v praktično kaseto. Takšna projekcijska platna so zelo elegantna in vedno pripravljena na delo. Vedno ponujajo optimalno podlago, predvsem če imamo fiksno nameščen tudi projektor. Kjer se projekcijska oprema redno uporablja, so takšna projekcijska platna gotovo prava izbira. Posebej dobro izkušnjo ponujajo motorizirana platna, ki jih pomikamo z gumbom ali daljinskim upravljalnikom.

Čeprav bi si na prvi pogled morda mislili, da za dobro projekcijo potrebujemo le projektor in platno, se takoj pojavijo različni faktorji, ki odločajo o izbiri. Ponudbe je več, kot bi si mislili, razlike pa so pogosto precej velike. Zato je treba izbirati premišljeno, zanesemo se lahko le na preizkušene rešitve.

Znamka Optoma ima izvrstne projektorje za pisarno

Prav za pisarniško rabo potrebujemo zanesljiv projektor, ki nas ne bo pustil na cedilu. Čeprav imamo pogosto nekoliko nižja pričakovanja, se bomo gotovo odločili za projektor, ki bo brezhibno deloval. Takšno opremo ima v ponudbi znamka Optoma, ki je zelo priljubljena v različnih segmentih.

Potrebujemo projektor, ki deluje zanesljivo in brez težav. Za pisarniško rabo ni vedno pomembno, da ima projektor visoko ločljivost in dober kontrast, pozorni smo na tiste faktorje, ki dejansko odločajo o končni izkušnji pri uporabi. Sploh če opremljamo kakšne večje pisarne ali se zanimamo za zmogljivejše projektorje, pa pride v poštev še cena. V tem oziru Optoma gotovo izstopa s kombinacijo odličnih lastnosti, ki jih dobimo že pri projektorjih v nižjem cenovnem razredu. Osredotočimo se na projektorje, ki so prilagojeni prav pisarniški uporabi, tu dobimo izvrstno ponudbo ugodnih naprav, ki bodo svoje delo brezhibno opravile.

Projektorje Optoma ima na https://www.centerprojekcije.si/slo/artikli/manu/100/ v ponudbi Center projekcije, ki je pravi naslov za kupce kakovostne projekcijske opreme. Pričakujemo lahko zanimivo izbiro na tem področju, saj se ta znamka predstavlja z raznovrstnimi modeli. Nekateri so zelo prepričljivi tudi za najbolj zahtevne uporabnike, nenazadnje se lahko odločimo za 4K projektor in za druge posebne izvedbe, s katerimi naslovimo posebne zahteve in visoka pričakovanja. Še bolj atraktivni pa so osnovni Optoma projektorji, ki se dobro prilagajajo potrebam večine običajnih uporabnikov. To so naprave, ki so precej poceni, a vseeno ponujajo izvrstne lastnosti za pisarniško uporabo.

Predvsem je pomembno to, da projektor dobro deluje, da nas ne bo pustil na cedilu ravno takrat, ko se nanj najbolj zanašamo. Tu ima sicer veliko odgovornost tudi druga projekcijska oprema, včasih pa imamo še več zahtev, ki jih moramo vzeti v zakup. Pri vsem tem lahko računamo tudi na pomoč strokovnjakov.

Pravo rešitev pripravi Center projekcije

Pri izbiri in uporabi projekcijske opreme imamo različne potrebe in pričakovanja. Včasih je to povsem enostavna naloga in bomo povsem zadovoljni z osnovno opremo, ki dobro opravlja svoje delo. Tudi za pisarniško uporabo to velja. A pogosteje se izkaže, da bo izbira projektorja večji izziv. Zato se splača obiskati Center projekcije in strokovnjake vprašati za nasvet. Na istem mestu dobimo ponudbo kakovostnih projektorjev in dodatne opreme, tako da lahko pričakujemo, da bomo dobili celovite rešitve ne glede na to, kakšna pričakovanja imamo. 

Center projekcije prepriča že s pestro ponudbo projektorjev, projekcijskih platen, nosilcev in druge opreme. To je nujno, če želimo svojo pisarno dobro opremiti. Izbrati moramo opremo, ki med seboj v kombinaciji dobro deluje, pogosto pa želimo nasloviti še kakšne posebne zahteve. Računamo na to, da bodo strokovnjaki pomagali pri izbiri in nakupu projekcijske opreme, že svetovanje pri opremljanju pisarne je lahko neprecenljivo.

Center projekcije nudi tudi dodatne storitve

Na centerprojekcije.si že dobimo tudi informacije o dodatni ponudbi. To so strokovnjaki, ki imajo v ponudbi dodatno opremo in nadomestne dele, opravljajo tudi vzdrževanje in popravila ter nudijo več dodatnih storitev. Omenili smo že svetovanje, tu je treba izpostaviti še možnost tehnične izvedbe dogodkov.

Prav pri kakšnih večjih in pomembnejših dogodkih je projekcijska oprema najbolj na udaru. Ne moremo si privoščiti velikih kompromisov, zato je pametno, da celotno izvedbo prepustimo strokovnjakom. Tu ima Center projekcije zelo prepričljivo ponudbo, tudi pri izvedbi kakšnih poslovnih projekcij bo dobro premisliti o teh možnostih.

projektor-1

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.