Previdno s pohištvom, ko se selite!

Pri selitvi imamo kar nekaj dela s težkim in nerodnim pohištvom, hkrati pa so to lahko tudi precej občutljivi in dragoceni kosi. Gotovo ne želite ogroziti svoje opreme, zato je pametno poskrbeti za varen in zanesljiv prevoz pohištva. Najbolje bodo za to poskrbeli profesionalci, lahko pa selitveni servis ponudi več možnosti na tem področju.

Če se odločimo za dober selitveni servis, bomo gotovo deležni odlične ponudbe za prevoz pohištva. Pravzaprav lahko izkoristimo celovite storitve, pri katerih se sami z delom sploh ne bomo ukvarjali. Lahko pa najdemo tudi posamezne storitve, ki nam delo le olajšajo. Na https://alemat.si/prevozi-tovora.html imamo ponudbo za prevoz tovora, tako bo delo pri selitvi veliko lažje.

Kako opravimo prevoz pohištva?

Pogosto si predstavljamo, da bomo lahko selitev opravili kar sami. Morda je to res možno, a le, če imamo opravka s kakšnim dovolj preprostim pohištvom in če imamo ustrezno vozilo za transport. 

Včasih lahko pohištvo enostavno naložimo v avto ali kombi ter prepeljemo na novo lokacijo. Veliko bolj verjetno je, da bo treba pohištvo razstaviti in potem spet sestaviti, kar pomeni veliko dodatnega dela. Prav tako ni nujno, da imamo dovolj veliko vozilo za prevoz pohištva, zato se običajno splača premisliti o rešitvah, ki jih nudijo profesionalci.

Tudi pri selitvenih servisih najdemo več možnosti za selitev pohištva. Lahko recimo izkoristimo možnost za najem tovornega vozila, če nimamo svojega. Prav tako pa lahko hkrati najamemo tudi selitvene mojstre, ki nam pri delu pomagajo. Ni nujno, da bo celotno selitev opravil selitveni servis, zelo ugodne in elegantne rešitve so tiste, pri katerih koristimo le posamezne storitve, ki jih najbolj potrebujemo.

selitev4

Drugače je sicer pri kakšnih zahtevnejših selitvah. Če imamo opravka z zelo nerodnim pohištvom ali s kakšnimi občutljivimi kosi, je vsekakor bolj pametno, da delo prepustimo strokovnjakom. Zanesljiv selitveni servis lahko v celoti opravi selitev, za tovor pa ponudi tudi zavarovanje, da ne bo prišlo do kakšnih nepredvidenih težav. Poleg tega bomo našli še druge dobrodošle storitve za prevoz pohištva, ki jih ponujajo dobri selitveni servisi.

Selitveni servis nudi tudi skladiščenje blaga

Pogosto je zelo dobrodošlo recimo to, da imamo možnost koristiti skladišče selitvenega servisa oziroma najdemo skladiščne prostore pri drugih ponudnikih. To nam daje bistveno več fleksibilnosti, saj ni treba opraviti celotne selitve v enem kosu. Naredimo lahko boljši načrt, prihranimo veliko časa in truda, prav tako nimamo skrbi in drugih preglavic. Če imamo na voljo skladiščenje blaga na ugodni lokaciji, bo selitev potekala veliko bolj mirno in uspešno.

Pravzaprav je lahko ravno možnost skladiščenja kritična za uspešno izvedbo selitve. Včasih se namreč zgodi, da opreme ne moremo takoj prepeljati na novo lokacijo, temveč jo moramo vsaj nekaj dni počakati. 

Če moramo stare prostore prej izprazniti, bomo težko dobili dovolj prostora za začasno skladiščenje, če nimamo ustreznega skladišča za to. Selitev bo torej veliko bolj zapletena. Tu nam skladiščenje blaga ponuja dobrodošlo rešitev, ki se jo splača izkoristiti, saj se nam odpirajo dodatne možnosti za preprosto in uspešno selitev. Svojo opremo lahko za nekaj dni pustimo v skladišču in nato v skladu s svojim načrtom prepeljemo na novo lokacijo.

Ponudbe za skladiščenje blaga

Možnosti za skladiščenje opreme najdemo pri različnih ponudnikih, tako pri profesionalnih selitvenih servisih kot tudi pri lastnikih skladišč. Selitveni servis Alemat ima takšno ponudbo, ki je vključena v celovite storitve pri izvedbi zahtevnih selitev. Pri selitvenih servisih lahko pričakujemo, da bodo mojstri ponudili odlično prilagojene rešitve, s katerimi bomo zelo zadovoljni, to pa pogosto vključuje tudi skladiščenje blaga na ugodni lokaciji za enostavno izvedbo selitve.

Seveda si lahko pomagamo tudi sami, če želimo izvesti selitev brez pomoči selitvenega servisa. Najdemo lahko dobre ponudbe za skladiščenje in izkoristimo to opcijo, da lahko sami brez preglavic prepeljemo svojo opremo na novo lokacijo. Če imamo v bližini skladišče, lahko tudi z manjšim vozilom prepeljemo veliko opreme, le nekaj več časa bomo rabili.

Vse je odvisno od tega, kakšno pohištvo imamo

V nekaterih primerih bo selitev povsem enostavna in lahko praktično vse opravimo kar sami, tudi če imamo za transport tovora morda na voljo le osebni avto. V drugih primerih pa ne bo šlo brez naprednih rešitev, ki jih ponudi selitveni servis. Vse je namreč odvisno od tega, kakšno pohištvo pravzaprav imamo in koliko bo z njim dela.

Manjši in enostavno zasnovani kosi pohištva ne bodo povzročali preglavic. Drugače je pri večjih in kompleksnejših kosih, ki zahtevajo kar nekaj časa in spretnosti, da jih sploh razstavimo, nato se bomo morda trudili tudi z odnašanjem iz stanovanja in nalaganjem v vozilo. Naposled pa je treba pohištvo na novi lokaciji spet sestaviti. To je velik podvig, sploh če imamo veliko pohištva. Že razstavljanje in sestavljanje ene omare je lahko zamudno, kaj šele, če želimo preseliti opremo celotnega stanovanja. To je treba upoštevati, ko načrtujemo selitev, saj se hitro izkaže, da so posamezna opravila verjetno veliko bolj zamudna in zahtevna, kot bi si mislili.

Posebne preglavice prinaša občutljivo pohištvo

Pri razstavljanju in sestavljanju, pa tudi pri prenašanju in transportu, vedno obstaja tveganje, da bo prišlo do kakšnih poškodb. Včasih nas to ne moti kaj dosti, a pogosto imamo kakšno bolj dragoceno pohištvo, na katerem je že vsaka poškodba usodna. V tem primeru kakšnih tveganj gotovo ne želimo sprejemati, zato se odločimo za profesionalno izvedbo selitve. Za naše pohištvo lahko dobro poskrbijo strokovnjaki, ki že pri razstavljanju in odnašanju opreme iz stanovanja posamezne kose dobro zavarujejo pred poškodbami.

Zelo pomembna je možnost zavarovanja za dragocene kose pohištva in za drug tovor, ki je posebej občutljiv. Te ponudbe ne dobimo pri vsakem selitvenem servisu, zato se moramo v primeru kakšnih posebnih podvigov vsekakor obrniti na izkušene in uveljavljene mojstre, ki lahko v celoti odgovorijo na naše potrebe. Tak selitveni servis seveda upravičuje tudi nekoliko višjo ceno.

Furniture delivery service concept

Kako poteka profesionalna selitev?

Če imamo opravka z občutljivim pohištvom ali želimo na novo lokacijo prepeljati veliko okorne opreme, bomo verjetno izbrali možnost za kompletno izvedbo selitve pri selitvenem servisu. Ravno pri takšnih storitvah bo najbolj razvidno, kako poteka profesionalna selitev in s katerimi prednostmi prepričajo dobri izvajalci.

Celoten postopek je sicer odvisen od tega, kakšno delo je treba opraviti, v poštev pridejo tudi mnogi detajli. A za dobre selitvene servise je značilno, da bodo najprej pripravili podroben načrt in s pravim pristopom že vnaprej preprečili razne preglavice, ki bi se utegnile pokazati kasneje. Posebej pomembno je to za kakšne zahtevne selitve, recimo za mednarodne selitve in podobne projekte. A tudi enostavnejša selitev lahko prinaša določene preglavice, ki jih je treba pravočasno predvideti in nasloviti.

Z dobrim načrtom bo selitveni servis lahko uspešno opravil vse naloge, ki so potrebne za brezhibno selitev. Mojstri pridejo na lokacijo z ustreznim tovornim vozilom, nato opremo razstavijo in pripravijo za transport. Tu je veliko odvisno od tega, s kakšno opremo imamo opravka in koliko bo dejansko dela, predel se lahko oprema prepelje na novo lokacijo. Naslednji korak je morda transport opreme v skladišče, da imamo lažje delo pri odvozu opreme in pri načrtovanju vselitve.

Če imamo opremo v skladišču, bo lažje načrtovati transport na novo lokacijo in vgradnjo opreme v nove prostore. A včasih lahko selitev opravimo tudi neposredno, sploh če gre za kratke razdalje in nimamo veliko opreme. V vsakem primeru pričakujemo, da bodo selitveni mojstri poskrbeli za vse potrebno. Prepeljejo opremo in opravijo ponovno vgradnjo, če se seveda odločimo za kompletno selitev.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.