Prave rešitve za popravilo kmetijske mehanizacije

Na kmetiji redno uporabljamo razno mehanizacijo, ki ima pri vsakem opravilu zelo pomembne naloge. Ne moremo si privoščiti kakšnih težav, poškodb ali okvar, česar pa ne moremo vedno uspešno preprečiti. Nenazadnje se stalno srečujemo tudi s kakšnimi večjimi izzivi, na terenu se pojavljajo velike obremenitve in že pri normalni uporabi pride hitro do obrabe in poškodb. Poleg preventive in previdne uporabe je treba torej dobro poskrbeti tudi za vzdrževanje in popravilo kmetijske mehanizacije.

Na srečo imamo na tem področju na voljo zelo dobre rešitve, ki se jih splača izkoristiti. Vsak kmetovalec gotovo že dobro ve, kje bo lahko dobil kvalitetno kmetijsko mehanizacijo in drugo opremo, morda pa nima tako dobro razdelanih možnosti za vzdrževanje in servis. Tudi tu so prave rešitve na razpolago, če jih znamo najti in izkoristiti. Nenazadnje nam popravilo kmetijske mehanizacije ponujajo tudi mnogi ponudniki, ki se ukvarjajo s prodajo te opreme, tako da vse opravimo kar na enem mestu.

Če popravilo kmetijske mehanizacije zanemarjamo, si z opremo ne bomo mogli kaj dosti pomagati

Popravilo kmetijske mehanizacije za vse kritične kose

Uporabljamo širok nabor različnih naprav in pripomočkov, pri praktično vsakem delu na kmetiji potrebujemo nekaj prilagojene opreme, s katero bomo kar najbolje pripravljeni na svoje naloge. To pa pomeni, da moramo redno skrbeti za raznovrstne izdelke in kose. Tudi popravilo kmetijske mehanizacije mora ponujati prave rešitve za vse te elemente.

Pogosto se osredotočamo predvsem na tiste kose, ki so pri uporabi najbolj obremenjeni. To so lahko kosi, ki so stalno v akciji in se uporabljajo ne glede na to, kakšne priključke in mehanizacijo sploh imamo. S tem se izkaže za ključno recimo popravilo kardanov, ki je zelo pomembna naloga pri vzdrževanju odličnega stanja kmetijske mehanizacije. Ravno kardani namreč prevzemajo velike obremenitve pri poganjanju kmetijske mehanizacije, tako se hitro pokažejo tudi znaki obrabe ali pa pride do poškodb. Gibljivi deli pod velikimi obremenitvami so stalno na udaru, zato se splača pri ponudbah za popravilo kmetijske mehanizacije iskati prav tiste strokovnjake, ki se dobro spoznajo na kardane.

Seveda pa popravilo kardanov ni edina storitev, ki jo iščemo pri takšnih ponudnikih. Zanimamo se tudi za druge storitve, recimo tudi za delo s traktorji. A načeloma lahko pričakujemo, da bomo na enem mestu dobili celovito oskrbo in bomo lahko dobro poskrbeli za vse svoje naprave. Tako bomo na delo kar najbolje pripravljeni. Poleg tega so serviserji pogosto še bolj koristni – nimajo le ponudbe za vzdrževanje in popravilo kmetijske mehanizacije, ukvarjajo se tudi z dobavo nove opreme, zelo pomembno pa je, da lahko dobavijo tudi ključne nadomestne dele. Te uporabljamo že pri popravilih, pogosto pa jih želimo imeti tudi na zalogi doma.

Ponudba za popravilo kmetijske mehanizacije je ključna za uspešno delo na kmetiji

Popravilo kmetijske mehanizacije vključuje uporabo nadomestnih delov

Potrebujemo kar dosti nadomestnih delov, če želimo pričakovati brezhibno delovanje traktorja in mehanizacije ter dolgo življenjsko dobo te opreme. Prav z nadomestnimi deli odpravljamo razne težave in zagotavljamo dobro delovanje opreme. Spet so najbolj na udaru kakšni gibljivi deli, ki se stalno obrabljajo, sploh če je prisoten tudi prenos moči. Zato se pogosto zanimamo za križ kardana, ki je kritični element celotnega kardana. Potrebovali bomo kakovostno opremo, ki nam omogoča nemoteno uporabo kardana v vseh situacijah, tu pa pogosto ciljamo tudi na nekaj dodatne fleksibilnosti pri izbiri opreme za delo z različnimi traktorskimi priključki.

Poleg tega popravilo kmetijske mehanizacije pogosto vključuje dobavo kakšnega potrošnega materiala in opreme, ki se pogosto zamenjuje. Križ kardana je sicer lahko precej obremenjen, a je tudi pripravljen na takšne obremenitve. Kakšni drugi kosi se lahko znajdejo na udaru in hitro pokažejo posledice, kar velja predvsem za tiste kose, ki pridejo v stik s tlemi. Za to potrebujemo kar nekaj rezervne opreme. Prav tako imamo mnoge kose na zalogi za traktor, na tem področju moramo biti pri izbiri nadomestnih delov in dodatne opreme še posebej pozorni.

Popravilo kmetijske mehanizacije in dobava opreme za traktor

S traktorjem opravimo večino dela, zato je pomembno, da je vozilo dobro pripravljeno. To pa ne vključuje le kritičnih traktorskih sistemov, temveč tudi dodatno opremo. Posebne pozornosti si recimo zasluži že sedež za traktor, ki je tisti element, ki pri uporabi vozila ponuja udobje. Ne moremo si predstavljati, da bi lahko udobno delali preko celega dneva, če nimamo udobnega sedeža, ki nam to omogoča. Poleg tega je tudi traktorski sedež precej obremenjen pri redni uporabi, po več letih bo gotovo zelo opazna obraba in sedež ne bo več udoben. Zato popravilo kmetijske mehanizacije pogosto vključuje tudi takšno opremo, pravzaprav lahko sedež za traktor sami zamenjamo ali nadgradimo, da pridemo do še boljše izkušnje.

Enako velja za drugo opremo, ki jo potrebujemo za udobno delo s traktorjem. Pri dobaviteljih nadomestnih kosov dobimo zanimivo ponudbo opreme, ki jo pogosto želimo imeti na zalogi doma. Splača se imeti recimo kak rezervni akumulator, ključne jermene in druge elemente, ki so najbolj kritični. Tako bo popravilo kmetijske mehanizacije veliko bolj enostavno, ne bomo se srečevali z velikimi težavami in zamudami pri delu.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.