Opravijo se lahko implantati brez operacije

Zahtevne zobozdravniške posege gotovo povezujemo z bolečinami in dolgotrajnimi postopki, težko si predstavljamo, da bi bilo možno opraviti kakšne hitre rešitve, s katerimi bi res odpravili večje težave. A včasih je tudi to možno, saj je ponudba zobozdravnikov zelo dobro razvita in dejansko lahko pričakujemo, da se lahko vgradijo implantati brez operacije. Ravno to je bržkone izvrsten primer napredne storitve, ki ponuja odlično izkušnjo.

Na voljo imamo pestro ponudbo storitev, sploh pri samoplačniških zobozdravnikih. Ne oziramo pa se le na cene, pozanimamo se predvsem o izvedbi, ki nam ponuja kaj najboljšo izkušnjo in trajno rešitev naših težav. Implantati so na voljo pri mnogih zobozdravnikih, ni pa nujno, da bo možno vse težave rešiti z enostavnim posegom brez operacije. Pogosto tudi implantati zahtevajo kar velik poseg.

Kdaj so možni implantati brez operacije?

Gotovo računamo na to, da bodo zobozdravniki lahko pripravili idealne rešitve glede na naše potrebe, tako da pričakujemo kar najbolj elegantno izvedbo tudi pri zahtevnejših postopkih. Nas bo pa zobozdravnik obvestil o tem, kakšna izvedba je možna, če nas zanimajo implantati brez operacije.

Implantati brez operacije so v ponudbi uglednih zobozdravstvenih centrov

V idealnem primeru je to vsekakor možno. Običajno se takšni postopki opravljajo pri nadomeščanju posameznih izpadlih zob, sploh če je mesto za implantacijo enostavno dostopno in dovolj stabilno. Implantat se namesti v čeljustno kost, ki jo pogosto lahko dosežemo brez rezanja tkiva. Ni pa to nujno, včasih bodo vseeno potrebni tudi dodatni posegi.

Od tega je odvisno, ali je možna izvedba brez operacije. Prav tako se na podlagi vseh potrebnih storitev postavijo cene zobarjev – čeprav imamo za implantat ceno zapisano v ceniku praktično vsakega samoplačniškega zobozdravnika, bodo v praksi stroški višji, saj velja izhodiščna cena le za idealne primere. Če so potrebni še dodatni posegi, bo cena seveda višja, sploh če se implantati brez operacije ne morejo vgraditi.

Včasih pridejo v poštev različni posegi, s katerimi se pripravi mesto za implantacijo. Morda bo potrebna dograditev kosti, včasih so na poti sinusi ali pa je treba prilagoditi sosednje zobe. Vsak implantat zahteva posebno pozornost in pravi načrt, zato ne moremo vnaprej predvideti, ali bodo možni implantati brez operacije ali ne. Prav tako težko postavimo ceno, načeloma vedno velja, da so cene zobarjev zelo odvisne od primera, sploh pri večjih posegih.

Implantati brez operacije ponujajo ugodno ceno

Zelo dobrodošlo je, da ima najboljša rešitev na tem področju tudi najbolj ugodno ceno. Če je možno vgraditi implantat brez operacije, bo postopek precej hiter in enostaven, pa tudi poceni. Tako za zobozdravnika kot za pacienta takšna rešitev ponuja najboljšo izkušnjo. Poleg tega ni treba pripravljati kakšnih posebej prilagojenih načrtov in rešitev, ki bi jih uporabili pred implantacijo, celoten postopek je precej poenostavljen in verjetno bodo veljale osnovne cene, ki znašajo okoli 500 evrov na posamezen implantat.

Preventiva je cenejša, a tudi implantati brez operacije lahko ponudijo dobro ceno

Seveda se z implantati opravljajo različna zdravljenja, ki prinašano še dodatne stroške. Včasih gre tudi za večje rekonstrukcije, prišteti je treba stroške dodatnega dela in predvsem stroške priprave protetičnih materialov. Tako recimo za protezo all on 4 cena lahko znaša okoli 5000 evrov, tudi več, odvisno od načina vgradnje. Lahko pa velja za all on 4 akcija in dobimo storitev za dobre štiri tisočake – to je zelo dobra ponudba, ki se jo splača izkoristiti, sploh če so možni implantati brez operacije. Hitro in enostavno, pa tudi relativno poceni bomo prišli do vrhunske proteze na implantatih, s to bomo zadovoljni do konca življenja. Tako je za all on 4 akcija res izvrstna priložnost!

Najdemo pa pri zobozdravnikih tudi druge ugodne možnosti, ki jih lahko dobro izkoristimo. Pri rešitvah, s katerimi se povezujejo visoki stroški, je pametno spremljati ponudbo in izkoristiti najboljše cene, ko se pojavijo prave priložnosti. To nam omogočajo že implantati brez operacije, ki imajo načeloma precej nizko ceno. Dobimo jih s popustom, cenovno ugodna ponudba se začne že okoli 400 evrov na implantat. A pozorni moramo biti, da ne privolimo v nižjo kvaliteto. Enako velja za druge dentalne izdelke.

Implantati brez operacije in drugi napredni dentalni izdelki

Na ceno smo pozorni pri vseh naprednih izdelkih, ki se uporabljajo za zdravljenje. Poleg implantatov izstopajo recimo zobni aparati, za katere velja zelo podobno. Splača se izbrati rešitve, s katerimi bomo zadovoljni, tudi če imajo nekoliko višjo ceno. 

Ravno tisti izdelki, ki prinašajo najboljšo izkušnjo, imajo po navadi višjo ceno. Tako je za nevidni zobni aparat Invisalign cena načeloma višja kot za druge snemne aparate, saj je to naprednejša rešitev, ki prinaša dodatne funkcionalnosti. Največja prednost v tem primeru je seveda diskretna zasnova, tako da aparata sploh ne bomo opazili, pri uporabi pa ne bo motil. Običajno za Invisalign cena vključuje celoten postopek, torej pokriva pripravo kompleta snemnih aparatov, ki se uporabljajo od začetka do konca preoblikovanja zobovja, morda bo treba prišteti le še ceno kakšnega pregleda.

Podobno je pri drugih izdelkih, tudi implantati brez operacije zahtevajo enak razmislek. Splača se izbrati dražje izdelke, če od njih lahko res pričakujemo tudi boljšo izkušnjo.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.