Najlažje do zakonite davčne blagajne

davčna blagajna

Zakon o davčnem potrjevanju računov raznim podjetnikom nalaga dodatne obveznosti, med drugim tudi obvezno uporabo prilagojenih blagajn, ki omogočajo sprotno davčno potrjevanje računov. To lahko v mnogih situacijah pomeni dodatne stroške, gotovo pa velike nevšečnosti ali pa vsaj nekatere prilagoditve poslovanja. Še posebej nad zahtevami negodujejo tisti, ki le izjemoma poslujejo z gotovino ali pa dejavnost opravljajo le začasno. Namesto, da bi se v tem primeru opremljali z vso potrebno opremo in si s tem nakopali nepotrebne stroške, imajo na srečo na voljo lažjo rešitev – najem davčne blagajne.

Ustrezno blagajno lahko brez težav kar najamemo, tako pa dobimo primerno opremo za bistveno nižjo ceno. Glavna prednost te rešitve je očitna, namreč ta, da lahko legalno poslujemo brez vseh težav, ki jih prinaša izbira in nakup davčne blagajne. Posebej opazna pa je tudi razlika v stroških – nakup blagajne lahko hitro zahteva več sto evrov, tudi več, če upoštevamo še nekatere druge nujne prilagoditve. Nenazadnje potrebujemo stalno internetno povezavo, ki lahko prav tako pomeni stroške, pa še kakšno prilagoditev bi lahko našteli. Najem davčne blagajne na drugi strani ne prinaša nikakršnih dodatnih stroškov, pa tudi sam najem je cenovno zelo ugoden. Pravzaprav so cene v mnogih primerih dovolj ugodne, da lahko najem koristimo tudi dolgoročno, s tem pa brezskrbno opravljamo svojo dejavnost, ne da bi morali investirati v drago opremo.

Najem davčne blagajne je seveda prava rešitev za začasne in občasne uporabnike, pa tudi za tiste, ki zaradi okoliščin svojega dela potrebujejo kakšno posebno blagajno. Ker morajo biti davčne blagajne povezane z internetom, so se v ponudbi pojavile naprave, ki omogočajo povezavo do interneta preko mobilnega omrežja. Prav tako so nekatere blagajne opremljene z raznimi drugimi nadvse koristnimi funkcionalnostmi, ki jih lahko izkoristimo za precej ugodno ceno, če se odločimo za najem davčne blagajne.

About