Najboljša kosilnica za domačo zelenico

Košenje domače zelenice si lahko močno olajšamo, če izberemo pravi pripomoček, po drugi strani pa lahko to spremenimo v mukotrpno opravilo, če vztrajamo pri uporabi neustrezne kosilnice. Kaj torej izbrati, da bomo pri urejanju okolice svojega dela kar se da brezskrbni in učinkoviti?

Najboljša izbira je verjetno motorna kosilnica, a že te ponujajo veliko variacij. Prava izbira je odvisna od velikosti trate in zahtevnosti terena, nekoliko pa tudi od samega uporabnika. Nekateri na primer nimajo nič proti trdemu delu in se bodo košenja v veliki meri lotili kar ročno, torej pridejo v poštev razne nahrbtne variante, a verjetno bo še bolje izbrati samohodno različico, ki je nekoliko enostavnejša za uporabo. Ne samo to, tudi rezultati bodo verjetno bistveno boljši – z ročnim košenjem bomo dosegli le kolikor toliko neravno zelenico, medtem ko motorna kosilnica na kolesih omogoča bistveno bolj gladko košnjo. Poleg tega je tudi sama uporaba precej enostavnejša, torej je motorna kosilnica na kolesih boljša izbira za tiste, ki se jim ne ljubi kositi.

Sodobne različice motornih kosilnic prinašajo nekaj več opcij za izbirčnejše kupce. Lahko da bodo najboljša možnost za domačo zelenico električne kosilnice, ki prinašajo nekatere dobrodošle prednosti v primerjavi s klasičnimi bencinskimi kosilnicami. Elektromotor je bistveno bolj učinkovit, tišji, čistejši in tudi enostavnejši za vzdrževanje. Električne kosilnice so resda nekoliko dražje, a so s svojimi prednostmi zelo priljubljene zlasti med zahtevnejšimi uporabniki, tudi med profesionalci. Za domačo zelenico je to prav tako dobra izbira, če ne želimo sklepati kompromisov. So pa tudi električne kosilnice na voljo v več različicah, med drugim imamo na voljo tudi robotske kosilnice, ki košenje domače zelenice povsem poenostavijo in delo pravzaprav skoraj v celoti odpravijo. So pa te kosilnice le redko prava rešitev za domačo rabo, saj gre za znatno investicijo, ki se na manjših površinah ne splača.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.