Kakovosten tisk plakatov pomemben za promocijo produkta ali dogodka

Če imate svoje podjetje in želite čim bolj uspeti, je promocija zagotovo pomemben del vašega poslovanja. Pri promociji storitev, izdelkov in ne nazadnje tudi dogodkov pa imajo pomembno vlogo tudi plakati. Plakati so namreč še vedno odlična možnost, da si naredite dobro reklamo. Reklamne table zagotovo še ni povozil čas, zato je prav, da nanjo postavite vrhunski plakat, ki vas bo popeljal na še uspešnejšo pot vašega poslovanja, promocijo pa dopolnjuje tisk nalepk in drugih tiskovin.

Pri izdelavi plakata oziroma pri tiskanju imata ključno vlogo hitrost ter odzivnost. To pomeni, da si morate za tisk plakatov izbrati podjetje, ki je odzivno. V nasprotnem primeru se lahko zgodi, da izdelani plakati v vaše roke ne bodo prišli ob pravem času oziroma ob dogovorjenem roku. Najbolje je, če se tiskanja plakatov lotite pravočasno in se na ta način izognete morebitnim zamudam. Če boste s tiskom plakatov čakali predolgo, se lahko kaj hitro zgodi tudi to, da boste nad izdelkom zelo razočarani. V roke lahko namreč prejmete manj kakovosten plakat, ki je vizualno povsem neučinkovit.

Oblikovanje in tisk plakatov

Oblikovanje in tisk plakatov gresta zagotovo z roko v roki. Če želite iz svoje promocije iztržiti kar največ, morate pred tiskom veliko časa nameniti oblikovanju. Plakat lahko oblikujete povsem sami, lahko pa vam pri tem odlično pomagajo tudi strokovnjaki. Po učinkovitem oblikovanju tisk plakatov lahko opravite na različne velikosti materialov. Najustreznejšo velikost lahko izberete predvsem glede na mesto, kjer bo plakat nameščen. Sicer pa se najpogosteje plakati natisnejo na formate A1, A2, A3, B1 in B2. S ponudniki tiskanja plakatov pa se lahko dogovorite tudi za drugačno velikost, seveda pa je treba najti prilagodljivega ponudnika za printanje, Ljubljana je praviloma najboljša možnost.

Pri tiskanju plakatov je pomemben tudi sam način tiska. Za kakovosten tisk plakatov je ne nazadnje pomembna tudi naprava, s pomočjo katere se bo tiskalo. Če se boste pri izbiri ponudnika za tiskanje odločili za katero od manjših podjetij, je dobro že vnaprej vedeti, da takšna podjetja praviloma nimajo najboljših naprav. Ravno zato se je veliko bolje odločiti za podjetje, ki vam lahko zagotovi vrhunsko izvedbo tiskanja plakatov po vaši meri, spet je za printanje Ljubljana najbolj priporočljiva izbira.

Tisk plakatov dopušča dovolj svobode za kreativnost

Sicer pa se tisk plakatov lahko opravi s pomočjo digitalnega tiska ali pa offset tiska. Prva vrsta tiska se praviloma uporablja pri manjših količinah, na primer do 500 kosov. Offset tisk pa se uporablja za večje količine, torej nad 500 kosi. Več opcij ponujajo večja podjetja, ki opravljajo tiskanje in fotokopiranje, Ljubljana nudi kar nekaj izbire in ustrezno opremo.

Digitalni in offset tisk plakatov

Digitalni tisk plakatov je torej dobrodošel predvsem za tiste, ki potrebujete manjše naklade posameznih velikosti. Takšna vrsta tiska plakatov deluje na povsem enak način kot digitalni tisk za domačo uporabo in pogosto ni najboljša izbira, sploh če na primer potrebujete večje plakate v večjem številu. V tem primeru je torej boljša izbira offset tisk. To je posebna tehnologija tiska, ki deluje s pomočjo dveh valjev. Ključne prednosti offset tiska so izredno visoka ločljivost tudi pri najbolj zahtevnih tiskovinah, velika hitrost tiskanja v vseh formatih ter cenovna ugodnost tudi pri večjih nakladah.

Offset tisk plakatov je dobra izbira tudi zato, ker so offset barve vodoodbojne. S pomočjo vode zato lahko na kemično obdelanih maticah zelo natančno določimo meje odtisa. Rezultat pa je vsekakor kristalna jasnost ter ostrina motivov. V samem postopku offset tiska ni visokih temperatur. Posledično se lahko tiska na širok izbor papirja različne kakovosti.

Reklamne table kot izjemno učinkovit medij

Tako kot so lahko kakovostni plakati izjemno učinkoviti pri promociji vašega podjetja, to enako velja tudi za reklamne table. Izjemno učinkovit medij so svetlobni reklamni napisi, ki pa so seveda dražji kot tisk nalepk in drugih manjših tiskovin. Preko jih lahko pritegnemo pozornost ljudi ter prenesemo vsebovana sporočila. Na takšen način okrepimo prepoznavnost svoje blagovne znamke.

Reklamne table se delijo na več različnih tipov – po samem načinu izdelave pa tudi po sami namembnosti. Prav vsak podjetnik in vsako podjetje lahko izbere sebi primeren reklamni napis. S svojim izborom napisa tako učinkovito krepi identiteto svoje blagovne znamke. Sicer pa so table za reklame lahko izdelane iz različnih vrst materialov – na primer iz aluminija, inoxa, pločevine, PVC materialov, pleksi stekla. S CNC tehnologijo vam strokovnjaki lahko oblikujejo reklamne table poljubnih dimenzij ter izreze reklamnih tabel. Sami napisi na tablah pa so praviloma izdelani iz visoko trpežnih folij.

Reklamne table pridejo takoj do izraza

Za daljšo obstojnost in zaščito pred manj ugodnimi vremenskimi pogoji pa je dobro, da se reklamne table še dodatno zaščitijo, in sicer s posebno UV folijo. Po želji naročnika vam ponudniki takšne storitve izdelek lahko montirajo na izbrani lokaciji. Dobro je torej poiskati ponudnika, ki zagotovi vse faze pri izdelavi reklamne table – svetovanje, priprava, izdelava ter  montaža.

Kakovostno tiskani plakati ter reklamne table so torej odlična rešitev, če želite, da bi bilo vaše podjetje oziroma dejavnost, s katero se ukvarjate, še bolj prepoznavna. Še preden se odločite za tako vrhunsko rešitev, najdite ustreznega ponudnika med podjetji za tiskanje in fotokopiranje, Ljubljana je praviloma najboljša lokacija. Precej dobre ponudbe vam je na voljo tudi na spletu, kjer vam tiskarji ter izdelovalci reklamnih tabel ponujajo odlično razmerje med kakovostjo in ceno izdelkov. Preverite vsaj nekaj ponudnikov ter ponudbo dobro primerjajte med seboj. Pri tem naj vas ne vodi samo cena produktov, temveč zlasti reference podjetja.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.