Kako znižati stroške tiskanja?

Pri rednem tiskanju se izkaže, da največ stroškov pravzaprav predstavljajo kartuše, tonerji in drug potrošni material, v mnogih okoljih pa je treba prišteti še stroške vzdrževanja in servisa. Lahko pa stroške tiskanja dokaj učinkovito znižamo, če se posvetimo izbiri pravega materiala in vemo, kje je možno kaj prihraniti.

Neoriginalne kartuše in tonerji

Najbolj opazna razlika v ceni pri tiskalnikih je nedvomno med neoriginalnimi in originalnimi kartušami. Vedno je seveda priporočljivo uporabiti originalne kartuše, na primer kartuše Lexmark, ki zagotavljajo najboljše možne rezultate tiskanja, pa tudi brezskrbno uporabo tiskalnika na dolgi rok. Originalne kartuše Lexmark prinašajo kakovost in zanesljivost, torej ključni lastnosti, ki ju pričakujemo pri tiskanju. Hkrati pa zahtevajo dokaj visoko ceno, kar je lahko velika pomanjkljivost. Splača se torej vsaj razmisliti o nakupu neoriginalne alternative. Kartuše Lexmark imajo seveda ustrezne neoriginalne alternative, kot velja tudi za praktično vse pogosto uporabljane kartuše drugih proizvajalcev. Cene so lahko bistveno ugodnejše, tako pa postanejo neoriginalne kartuše smiselna izbira za tiste, ki iščejo predvsem prihranek.

Kaj pa tonerji? Tudi pri teh lahko prihranimo z nakupom neoriginalnih izdelkov in s tem sprejmemo enako tveganje kot pri kartušah. Res pa je, da se okoliščine uporabe tiskalnikov pogosto razlikujejo. Manj zahtevni uporabniki pogosto uporabljajo cenovno ugodne brizgalne tiskalnike in kupujejo kartuše, tonerji pa so namenjeni zahtevnejšim uporabnikom, ki se opremijo z laserskim tiskalnikom. Jasno je, da bodo zahtevnejši uporabniki bolj cenili prednosti originalnih izdelkov in bodo bolj pripravljeni investirati v kakovostno opremo za svoj tiskalnik.

Drugi stroški

Zanimivo pa je, da izbira originalnih oziroma neoriginalnih kartuš in tonerjev lahko vpliva tudi na druge stroške, predvsem v poslovnem okolju. Če imamo opravka z vzdrževanjem in servisom, lahko neustrezna izbira opreme nakoplje dodatne stroške in komplikacije. Še en razlog za to, da poslovni uporabniki za svoje tiskalnike raje izbirajo originalne izdelke.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.