Elegantna drsna steklena vrata

Pri izbiri drsnih vrat se splača posegati po višjem kakovostnem razredu. To so namreč vrata, pri katerih pričakujemo brezhibno delovanje in odličen vtis. Poleg tega imamo pri izbiri vrat pogosto kakšne specifične zahteve, ki jih moramo nasloviti. Običajno se za najboljšo rešitev izkažejo drsna steklena vrata, ki prinašajo prednosti sodobnih drsnih mehanizmov in čudovitih steklenih površin. Lahko pa materiale in mehanizme kombiniramo v poljubne izdelke, ki v določenih okoljih svojo nalogo še bolje opravljajo. Steklena drsna vrata so priljubljena v mnogih komercialnih in poslovnih prostorih, seveda pa jih lahko izkoristimo tudi v drugih prostorih, saj v vsakem primeru prinašajo celo zbirko dobrodošlih lastnosti.

Enostavna drsna steklena vrata lahko uporabljamo tudi v stanovanjskem okolju

Zahtevno nalogo bodo imeli tisti, ki izbirajo drsna steklena vrata za vhod v svoje prostore. Vrata, ki so izpostavljena vplivom okolja, morajo biti nekoliko ojačana in dobro pripravljena na te obremenitve. Lahko pa ta vrata uporabimo tudi za sekundarne prehode v notranjosti objekta, kjer si morda želimo privoščiti nekaj več svobode pri oblikovanju – odločimo se lahko za zelo elegantna vrata brez opaznih profilov in z velikimi steklenimi površinami. V končni fazi je vse odvisno od kupca in uporabnikov, saj so na voljo različne izvedbe drsnih vrat. Značilna drsna steklena vrata, ki jih poznamo iz trgovin, nikakor niso edina možnost, ponudba je še veliko bolj pestra.

Drsna steklena vrata v različnih izvedbah

Najbolj značilna so drsna steklena vrata na ravnih drsnih vodilih. To so običajno dvokrilna vrata,  seveda pa so na voljo tudi v enokrilni različici. Že takšna vrata lahko dobro odgovarjajo na potrebe uporabnikov in se pogosto uporabljajo tako na vhodu kot tudi v notranjih prostorih. So namreč tudi precej prilagodljiva, saj je izdelava dokaj enostavna, poleg tega je za takšna drsna vrata cena relativno ugodna. Izbira takšnih vrat je torej zelo mamljiva v praktično vsaki situaciji, ne le v poslovnih in komercialnih prostorih, temveč tudi v modernih stanovanjih.


Drugo elegantno opcijo predstavljajo drsna steklena vrata na polkrožnih vodilih, ki so zelo posrečena za vhode v nakupovalna središča, poslovne prostore, hotele in druge objekte, kjer želimo na vse obiskovalce narediti dober prvi vtis. Odpirajo prav posebno dimenzijo in na pogled spominjajo na vrtljiva vrata, hkrati pa ohranjajo vse prednosti drsnega mehanizma, ki jih imajo drsna steklena vrata. Resda je za takšna drsna vrata cena nekoliko višja, a lahko računamo tudi na boljši učinek. Zahtevnejši kupci zato prisegajo prav na te modele, ki ponujajo v mnogih posebnih situacijah najboljši rezultat.

Med posebne izvedbe drsnih vrat lahko uvrstimo hermetično zaprta vrata, ki se uporabljajo predvsem v delovnih prostorih. Primerna so za uporabo tam, kjer moramo imeti dober nadzor nad higieno, saj so ta vrata nepropustno zaprta. Takšna drsna vrata prinašajo prednosti drsnih mehanizmov tudi v bolnišnice ter druge medicinske in farmacevtske prostore, značilna pa so še v gostinskih lokalih, profesionalnih kuhinjah in živilski industriji.

Izdelava in montaža za drsna steklena vrata

Običajna vrata za domače stanovanje lahko enostavno kupimo in namestimo sami. Avtomatska steklena drsna vrata pa običajno naročimo pri posebnih ponudnikih, ki se ukvarjajo prav s takšno opremo.

Enostavna drsna steklena vrata lahko uporabljamo tudi v stanovanjskem okolju

Steklena drsna vrata so lahko precej zahtevna za izdelavo, posledično bo tudi cena nekoliko višja. V vsakem primeru se splača izbrati izkušenega ponudnika, ki lahko zagotovi dobro izkušnjo. Ti ponudniki svetujejo pri izbiri pravega modela in lahko pripravijo tudi rešitve po meri. V nekaterih primerih so na voljo mnoge prilagoditve. Poleg tega je v ponudbi skoraj vedno tudi strokovna montaža, dogovoriti pa se je možno za dolgoročno vzdrževanje in servisiranje. Tako bodo avtomatska steklena drsna vrata res brezhibno delovala, če se seveda odločimo za zanesljivega in izkušenega ponudnika.

Dodatki za drsna steklena vrata

Avtomatska drsna vrata potrebujejo kar nekaj osnovnih elementov. Rabimo vsaj ustrezna vodila, ki so fiksno nameščena na svoje mesto, nanje namestimo steklena vratna krila. Avtomatska vrata so opremljena z električnim pogonom, ki ga običajno upravlja senzor gibanja. Vse to je osnovna oprema, ki mora biti vključena v ponudbo za drsna steklena vrata.

Lahko pa se pogosto odločamo še med dodatnimi možnostmi, ki odpirajo več možnih učinkov. Cel nabor različnih možnosti recimo ponuja prilagodljivo steklo, ki ga na različne načine obdelujemo v čudovit končni izdelek. Prav tako imamo na voljo različne električne mehanizme oziroma predvsem različne elemente, ki upravljajo delovanje vrat. Pogosto je to senzor gibanja, kar pa ni nujno – pogon lahko povežemo enostavno z gumbom, lahko pa vrata odpiramo s prstnim odtisom, čipom, kartico ali kodo, pametna vrata lahko upravljamo celo z obrazom, kretnjami ali glasovnimi ukazi!

Vse to so le nekateri primeri prilagodljivosti sodobnih drsnih vrat. Ob drsna steklena vrata pa nadalje lahko namestimo še dodatke, ki so dobrodošli predvsem za vhodna vrata. To so digitalni domofoni in podobna sredstva za dvosmerno komunikacijo, pogoste so tudi kamere. Napredna drsna steklena vrata dopuščajo različne možnosti oddaljenega upravljanja, tako da lahko vrata kar na daljavo odklepamo in zaklepamo ter odpiramo in zapiramo. Vse to poskrbi za odlično izkušnjo, tako pri upravljalcu kot pri uporabnikih.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.