Brezskrbno rokovanje z gotovino

Poslovanje z gotovino še vedno predstavlja ustaljeno in zelo pogosto prakso za mnoge podjetnike. Pomembno pa je, da v tem primeru zagotovimo popolno varnost denarja in tistega, ki z njim rokuje. Delo si lahko poenostavimo z nekaterimi pripomočki, ki se v tem oziru izkažejo za nadvse učinkovite, pomagajo pa pri različnih aspektih vsakdanjega poslovanja. Na eni strani so seveda trezorji, sefi in podobni izdelki za varno shranjevanje gotovine, na drugi pa najdemo sortirnik kovancev, blagajne, števce bankovcev in podobne zadeve, ki delo dejansko olajšajo.

Zanesljivost in varnost

V vsakem primeru mora oprema, namenjena uporabi pri delu z gotovino, služiti svojemu namenu. Veliko poudarka je na zagotavljanju varnosti, predvsem je treba poskrbeti, da se denar ne izgublja ali zalaga. Štetje mora biti zanesljivo, prav tako tudi pospravljanje in shranjevanje. Druga nadvse pomembna funkcija je seveda varnost, ki je pogosto na udaru. Za varno dolgoročno shranjevanje večjih zneskov poskrbijo trezorji, sefi, morda celo omare, a tudi pri tekočem poslovanju moramo zagotoviti opremo za varno rokovanje z gotovino. Pri tem pomagajo varne blagajne in podobne rešitve.

Druge funkcionalnosti

Nekateri pripomočki z zagotavljanjem posebne varnosti nimajo veliko opraviti, saj imajo drugačen namen. Med takšne pripomočke se na primer uvršča sortirnik kovancev, ki je nadvse uporabna priprava, namenjena učinkovitemu delu s kovanci. Gre za števec kovancev, ki vstavljene kovance tudi sortira in združuje po vrednostih. Neprecenljiva naprava torej za tiste, ki se redno soočajo z večjimi količinami kovancev. Sortirnik kovancev se pri tem zelo dobro izkaže, čeprav nima posebne funkcije pri varovanju denarja. Res pa je, da so kovanci bolj redko na udaru tatov ali drugih groženj.

V primeru, da je potrebna višja stopnja varnosti, lahko pri učinkovitem delu pomagajo tudi trezorji, sefi in druga varnostna oprema. V nekaterih primerih namreč nudijo dovolj prostora za shranjevanje drugih pripomočkov, ne le gotovine.

PODJETNIŠTVO ZA ZAČETNIKE

Vse splošne informacije, ki jih potrebujete na poti podjetništva. 
PREBERI VEČ

IZZIVI V PODJETNIŠTVU

Podjetništvo vam vedno postreže z novimi izzivi. Ste pripravljeni na njih?

Naše novice vam dnevno postrežejo z novo mero praktičnih nasvetov. 

JE PODJETNIŠTVO ZATE?

Več kot 2000 bralcev portala

Ponosni smo, da naše novice spremlja že več kot 2000 bralcev. 


Smo mlad in energičen tim, ki dnevno preverja, išče in z vami deli vse pomembne informacije, ki vam koristijo pri vašem poslu.